Fethiye Yemekleri



Merhabalar Fethiye yemeklerini bu yazımızda sizler için ele alacağız.
Fethiye genel olara köy evlerinde daha sıklıkla yapılmakta olan yemeklerden bahsedeceğiz. Fethiye’nin ünlü yöresel restoran ve lokantalarında bu yemekleri yemeniz mümkün.

Çorba türü yemeklerden iki tanesi Ölemeç çorbası ve İngil çorbası’dır.  Sulu ve diğer çeşit yemeklerde Yumurta bohçası, Arapaşı tarifi, Etli ve bulgurlu patlıcan, Babadağ keşkeşi, Sebze ve ot yemekleri, Domatesli bulgur, Sündürme, Leğen böreği, Döndürme gibi bazı yemeklerde yörenin meşhur yemekleri arasında yer almaktadır.

Fethiye yöresinin birçok saç böreği de meşhurdur bunlardan bazıları, katmer, otlu börek vb. börek çeşitleri. Bunların dışında tandır, bazlama türü ocakta pişirilen birçok börek ve ekmek türüde yapılmaktadır. Eğer Fethiye’ye tatile ya da akrabalarınızın yanına uğramışsanız bu yemeklerden tatma fırsatı bulabilirsiniz ya da Fethiye’nin yöresel lokantalarını internet üzerinden araştırarak ulaşabilirsiniz.

Fethiye merkezi dışında birçok bölgede bulunmakta olan yöresel yemeklerin lezzetlerinden tadabilirsiniz. İsterseniz kayaköy ve diğer yazılarımızda da bahsettiğimiz birçok bölgenin yemeklerini belli ücretler karşılığında yeme fırsatı yakalamanız mümkün. İnternet üzerinden Fethiye yemeklerinin tariflerini bulabilir ve sizde evinizde bu özgün güzel yemekleri aileniz veya arkadaşlarınızla yiyebilirsiniz. Ya da komşularınıza yeni yemek tariflerinizi göstererek bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

Genel olarak yörenin sulu yemek ve börek çeşitleri daha meşhurdur. Eski adıyla Fethiye yörüklerinden kalma olan bu tarihi yöre yemeklerinin gelenekleri genelde Fethiye köylüleri tarafından devam edilmekte ve yıllar sonrasına taşınılacağına inanılmaktadır. Sizde Fethiye’ye tatil için geldiyseniz size önerimiz bir an önce bu yemekleri tatmanız ve yemeğin keyfini çıkartmanız.
Çevredeki kaliteli restoran ve lokantaları Fethiye yerlilerine sorarak ta merkeze yakın birçok yerde bulabilirsiniz. Cüzi bir miktar karşılığında yörenin güzel yemeklerini tatmak ve bu lezzetin keyfini çıkartmanızı umuyoruz.

Yine bir yazımızda sizlere Fethiye’nin eşsiz güzelliklerinden olan yöresel yemeklerinden bahsettik diğer bir yazımızda da sizlere yörenin diğer güzelliklerinden ve tatmaya doyamayacağınız yiyecek ve içeceklerinden de bahsedeceğiz. Umarım yazımızı beğenmişsinizdir. Yazılarımızı yorumlayıp sosyal medya hesaplarınızda arkadaşlarınıza önermeyi unutmayınız bir başka yazıda görüşmek üzere sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

  1. Arabaşı çorbası hamuru Yozgat yöresine aittir. Fethiye’nin değil bunu netleştirelim.

    YanıtlaSil
  2. Arabaşı çorbası hamuru Yozgat yöresine aittir. Fethiye’nin değil bunu netleştirelim.

    YanıtlaSil

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi