Fethiye Aşıklar Tepesi Nerede?



Merhaba bugün sizlere Fethiye’nin gençlerinin ve neredeyse her tatilcinin en az bir kez uğradığı Aşıklar Tepesinden bahsedeceğiz.

Son zamanlarda Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatçı’nın da kontrolünde Aşıklar Tepesinde ciddi çalışmalar başlatıldı. Daha önceden kafası esenin geldiği aşıklar tepesinde rahat bir ortam yoktu aileler ve çocuklar gezip dolaşamıyordu bu yüzden gerçekten rahatsız edici bir ortam vardı. Şimdi yapılan çalışmalardan sonra oldukça iyi hale getirilen Aşıklar tepesinde rahatlıkla aileniz ve arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz.

Tepe Fethiye Karagözler mahallesinden başlayıp dağ üstündeki yoldan Kesikkapı mahallesinde bitmektir. Dağ üstünde kalan uzun yol kısmı Aşıklar tepesidir ve burada Fethiye manzarası ayaklarınızın altında bulunuyor. Tepede vakit geçirip piknik yapabileceğiniz masalar bulunmaktadır. Daha önce bir süre kafe bulunan bölgede küçük alışverişlerinizde yapabiliyordunuz ama sanırım fazla tutulmadığı için kafe sahibi kafeyi kapattı.

Tepede aileniz ya da arkadaşlarınızla gelip güzel vakit geçirebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Özellikle Fethiye’yi tepeden görmek istiyorsanız burası tam size göre. Fotoğraf çekmek içinde gayet güzel ve alımlı bir nokta burası. Fethiye insanlarının da sürekli gelip gezdiği buraya sizin de gelmeniz gerçekten güzel olacaktır.

Yürüyerek en yakında bulunan Fethiye Kalesi tarihi mekanına ulaşabilir ve bloğumuzdaki Fethiye Kalesi ile ilgili yazımıza göz atıp tarihi yer ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Çevrede yerlere çöp atılmaması için oldukça fazla çöp kovaları konulmuş ve bölge güvenliğini sağlamak için Fethiye Belediyesi tarafından zabıtalar görevlendirilmiştir. Rahatlıkla aileniz ve çocuklarınızla beraber burada zaman geçirebilir Fethiye’nin o doğal güzelliklerini yüksekten görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Tepe tam olarak doğu, batı ve kuzey bölgeleri gördüğü için Fethiye’nin bir çok mahallesini rahatlıkla görebilirsiniz. Karagözler ve Fethiye sahilindeki gemileri, yatları ve balıkçı teknelerini de görüp fotoğraflama fırsatı yakalayacaksınız. Bizim önerimiz özellikle Fethiye’ye tatile gelmişseniz Aşıklar Tepesine bi uğrayıp aileniz yada arkadaşlarınızla manzara karşı anı olarak kalacak bir fotoğraf çektirmeniz.

Bu yazımızda da sizlere Fethiye’nin güzelliklerinden biri olan Aşıklar Tepesinden bahsettik umarım beğenmişsinizdir. Yazımızı yorumlayıp paylaşırsanız bizi destek olmuş olursunuz. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle hoşcakalın.

0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi