Fethiye Beşkaza Meydanı Nerede?



Fethiye’nin yaz kış en aktif olarak kullanılan ve vakit geçirilen yeri Beşkaza meydanından bahsedeceğiz sizlere.

Eski ismi dolgu sahası olan bölgede sürekli olarak Fethiye Belediyesi çalışma sürdürerek Beşkaza meydanını güzel bir yer haline getirdi. Hem çocuklar hem de yetişkinlerin vakit geçirebilecekleri bu yerde kaykay, paten, ve bir çok tekerli spor aracı kullanılabiliyor. Ortalama olarak 10 dönümlük bu alanda rahatlıkla tekerli spor aracınızı kullanabilir ya da oturabileceğiniz banklara oturarak arkadaşlarınız yada ailenizle beraber vakit geçirebilirsiniz.

Beşkaza meydanında büyük bir Atatürk heykeli ve Türk bayrağı bulunmaktadır. Türk milletinin egemenliğini simgeleyen ve Ülkemizi kurtarmış ve cumhuriyetimizi kurmuş olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük bir çocuğa bir yeri gösterir şekilde heykelin olması bizi duygulandırıyor. Değerli Belediye başkanımız Behçet Saatçı sayesinde Fethiyemiz bu güzelliklerle buluştu ve daha yaşanabilir, tatilcilerini ağırlayabilecek bir hal aldı.

Çevrede oldukça fazla kafe, döner salonu, eğlence mekânları bulunmaktadır. Bunlarda sizin için iyi bir etken olacak ve vaktinizi daha iyi değerlendirebileceğinizden emin olabilirsiniz. Rahatlıkla hem vakit geçirip hem de sahilde fotoğraf çekebileceğiniz beşkaza meydanı sizin için iyi olacak. Çevrede daha önce bahsettiğimiz gibi kafelerin dışın birçok alışveriş merkezi ve parklarda bulunmaktadır. Buralarda çocuklarınızı eğlendirebilirsiniz ayrıca yiyecek ve içecek alışverişizdir süper marketlerden yapabilirsiniz.

Yaz aylarında beşkaza meydanı birçok su ışıklandırmasıyla canlandırılmakta ve görsel açıdan gözlerinize hitap edecek bir çok güzellik bulunmaktadır. Diğer bahsettiğimiz bir yazı olan Fethiye Kordonu adlı yazımızda Beşkaza meydanından bahsetmedik ancak sahil bandı yani kordona çok yakın bölgede bulunmakta olan bu alan dışında rahatlıkla gezebilir, vakit geçirebilirsiniz. Daha önceki yıllarda bisiklet sürmekte serbest olan kordonda son dönemlerde yasaklanmış olup bisiklet kullanımı nerdeyse hiçe indirilmiştir. Eğer isterseniz sahil tarafının belli kısmında bulunan bisiklet yolunu kullanarak 3 ile 5 kilometrelik bisiklet yolunda gezebilirsiniz.

Bu yazımızda da sizlere Fethiye’ye gelince zaman geçirebileceğiniz iyi yerlerden birisi olan Beşkaza meydanından bahsettik umarım yazımız hoşunuza gitmiştir. Fethiye hakkında daha fazla bilgi edinmek için bloğumuzdaki diğer yazılara göz atabilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi