Tlos Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi




Sevgili okurlarımıza bu yazımızda Tlos Antik Kentinden bahsetmek istiyoruz.
Muğla’nın Fethiye ilçesine 42 km. uzaklıkta olan Tlos Yaka Köy’ün içinde bulunmakadır. Eğer Fethiye’de tatil için bulunmuşsanız ve safari turu yaparsanız burdan geçiceksiniz ve görme, fotoğraflama, inceleme şansınız olacaktır.

Eşen Nehrine bağlı olan Tlos Antik Kentinin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Çevresinde ve o bölgede bulunan yapılar bunu size çok iyi anlatıcak zaten. Ayrıca Tlos’un kuzeyinde saklıken bulunmakdır. Eski yazılarımızın içinde “Saklıkent Hakkında Bilgiler” adlı yazımızda anlatmıştık. İsterseniz o yazımızada göz atıp Saklıkent hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Tlos ismi nerden gelmiştir diye merak edicek olursanız Tremilus ile Praksidike’nin dört oğlundan biri olan “Tloos” dan geldiğine inanılmaktadır. Yinede kesin ve net bilgi yok diyelim sizide yanıltmış olmayalım.

Hitlerin bazı kaynaklarında buraya Tlos şehri değilde Tlos ülkesi denilmiştir çünkü yerleşim yeri ve çevrelediği alan açısından fazlasıyla geniş ve yapılaşması sağlam bi yerdir.
Bu konuyla ilgili net bir bilgi isteyecek olursanız bizden Tlos Antik Kenti tam olarak bilinmesede savaşta siper almak ve kendi bölgesini savunmak için yapılmıştır. Sizler için daha detaylı bilgilerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

Peki Tlos Antik Kenti Girişi Ücreti Ne Kadar?

Tlos Antik Kentine cüzi bir miktar olan 5₺ ödeyerek ailenizle girebilir keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Tlos Antik Kenti Nerede?

Muğla’nın Fetthiye ilçesine 35 km. uzaklıkta Yaka köyde bulumaktadır. Genelde tatilciler Yakapark ismindeki eğlence merkezine gelip bu vesileyle Tlos’uda görmüş oluyorlar çünkü yol üstünde bulunuyor. Özellikle buraya gelmek isterseniz hava yolunu tercih ederek Fethiye’ye en yakın havaalanı olan dalamana gelerek sürekli otobüs seferleri ile Fethiye merkeze daha sonrada Tlos’a ulaşmanız mümkün. Tam olarak nerde bulunuyor diye soracak olursanız Yaka köy’ünden bir dağa çıkıyorsunuz ve bu dağda bulunuyor Tlos antik kenti. İlk görüşte sizi şaşırtacak yapılar olduğu için hemen telefonunuzu elinize kapıp fotoğraf çekeceğinizden şimdiden eminiz gibi.

Tlos Antik Kenti’nde Ne Yapabilirim?

Burada arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte tarihi yapılarla fotoğraflar çekinip anılarınıza ve albümünüze katkıda bulunmanız mümkün eğer isterseniz çok yakın mesafede bulunan Yakapark’a da giderek ailenizle keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi