Çalış Plajı Hakkında Bilgiler



Fethiye’nin merkezine 10 dakikalık uzaklıkta bulunan çalış plajı bölgenin en hoş plajlarından birisidir. Kilometrelerce uzaklıklara uzanan plaj, ailelerin rahatlıkla vakit geçirebilcekleri bi yerdir. 2 kısımdan oluşur eski ismiyle Koca çalış tarafı kuzey batı bulunmaktadır güneyde ise Şat tarafı yani genellikle yabancı ve yerli turistlerin bulunduğu bölümdür. Denizin dalgası oldukça hafif ve durgundur rahatlıkla çocuklarınızı bu plajda yüzdürebilirsiniz. Yaz aylarında balık tutmak yazak olsada kış aylarında bu pek böyle değildir. Fethiye’deki balıkçıların büyük bir çoğunluğu buraya gelip balık tutmaktadır. Kimisi tutuğu balıkları balık pazarına satarken bazılarıda ailesinle balık ziyafetinin keyfine bakıyor.

Koca çalış kısmında bazı su sporlarını yapmanızda mümkün örnek olarak sürat botu, Paraşütlü su kayağı vb. Bir çok sporu belli ücret karşılığında yapabilirsiniz. Gerçekten sizi ve ailenizi eğlendirecek bir çok şeyi Çalış plajında bulabilirsiniz.

Çalış plajın bi o kadarda restoran, cafe, bar ve bi çok eğlence merkezi bulunmaktadır. İsterseniz ailenizle istersenizde kişisel olarak iyi vakit geçirebilceğiniz bu yerler sizi fazlasıyla etkileyeceğinden eminiz.



Caretta Caretta (Deniz Kaplumbağası) Oldukça Dikkanizini Çekecek

Evet doğru duydunuz, çalış plajında belli sürelerde Caretta caretta’lar ziyaret ediyor. Plajın elverişli kumuna yumurta yumurtlamak için kullanan Caretta caretta’lar tatilcilerin ve bölgedeki insanların dikkatini çekiyor. Görenler fotoğraflarını çekmeden kendilerini alıkoyamıyorlar. Sizde çalış plajına gelince şanslıysanız yumurta zamanlarına denk gelir ve onları görme şansını yakalayabilirsiniz. Nisan ayında karaya çıkıp yumurtlamaya başlayan Caretta caretta’ları görebilirsiniz. Nisan ayında çalış plajı özellikle bazı bölgeleri korumaya alınır çünkü yumurtadan çıkan yavruların hasar görmeden denize ulaşması gerekir.


Kalıcak Yer Nasıl Bulurum?

Çalışta bi çok otel, pansiyon ve günlük kiralık evler bulunmaktadır. Fiyatları günlük kiralık evlerin ortalama 50₺ den başlayıp otellerin lükslüklerine ve rahatlığına göre günlük fiyatları 1000₺ yi bulmaktadır.



Çalış Plajına Nasıl Giderim?

Muğla’nın Fethiye ilçesine oldukça uzakta bulunuyorsanız Fethiye’ye en yakın olan hava limanına gitmeyi tercih edebilirsiniz. Dalaman’dan 50km uzaklıkta olan Fethiye’ye sürekli olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Merkeze ulaştıktan sonra minibüs ile rahatlıkla çalış plajına ulaşabilirsiniz.


0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi