Saklıkent Hakkında Bilgiler



Bu yazımızda sizlere saklıkent hakkında bilgiler vereceğiz. 
Keçi çobanı tarafından 15 yıl önce bulunan bu yer 49 yıllık bi süreyle hükümetten kiralanmış ve şimdi bu çoban burdaki cafe-retoranını işletmektedir. Bu dev vadinin uzunluğu 15 km'dir. Kanyonun diğer güzelliklerini görmek istiyorsanız dar ve buz gibi suyun aktığı kanyonun içinden geçmelisiniz oldukça zorlayıcı gözüküyor olabilir ama özellikle burayı görmek için gelen binlerce insan var. Saklıkent'e tahmin ettiğiniz gibi belli bir ücret karşılığında giriş yapabiliyorsunuz. Öğrenci fiyatı 3₺ kişi başı fiyatı 6₺'dir. 

Kanyonun içerisinde akan su oldukça şiddetli olduğu için suyun içinden yürüyerek geçmek oldukça zordur. Kanyonun içerisine giriş 200 metrelik uzunluktaki yüksekğe kurulan tahta köprüle sağlanmaktadır. Tatil için yaz aylarında ortalama olarak 200 bin civarında turist buraya tatil yapmak için gelmektedir ve gelenlerin %90 lık kısmı memnun kalmaktadır. Değerli okuyularımızada Fethiye’de özellikle gezmeleri gereken yerlerden birisi olduğunu söylebiliriz.



Kanyonun içinden geçen su akıntısı oldukça soğuktur ve burdan geçerken ayaklarınızı buz tutucak hissine kapılacaksınız.

Fotoğraflayabilceğiniz ve ailenizle güzel vakit geçirip değerli anılarınıza yer edebilek bi yer olduğunu sizlere söylemeliyiz. Bazı sporlarıda burda yapmanız mümkün bot rafting, doğa yürüyüşü, yamaçtan kayma gibi bazı sporlar yaparak tatilinizi daha eğlenceli bir hale getirmeniz mümkün.

Kanyonun giriş tarafında bi çok restoran ve cafe bulunmakta ücretleri biraz pahalıya kaçsada eğlencenize burda da devam edebilir ailenizle güzel vakit geçirebilirsiniz. Bir çok yemek türü ve içecekler bu restoranlarda özenle hizmete sunulmakta. Çocuklarınız için oyun oynayabilcekleri park alanları ve yeşillendirmeleride oldukça fazla olan bi bölge.



Kanyonun Rivayeti

Saklıkent kanyonunun keşfi şu şekilde olduğu söylenmektedir; Rivayetlere göre bir çobanın buraya kaçmış olan keçisinin peşinden gitmesiyle keşfettiği ve buraya bi yaşam alanı tatil merkezi kurabilceğini düşünüp hayallerini gerçekleştirmesidir.

Saklıkent Nerede?

Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın kolu olan Karaçay'ın oluşturduğu kanyondur. 

Saklıkent Hakkında Bilimsel Bilgiler?

Uzunluğu 18 km, yüksekliği 200 m'dir. En dar yeri 2 metreye kadar düşer. Eşen Çayı'nın bir kolu olan Karaçay'ın debisi Kanyon çıkışında 14–17 m³/sn'dir.




0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi