Antik Tiyatro Hakkında Bilgiler


Tekrardan merhabalar sevgili okuyucularımız. Bu yazımızda sizlere geçmişi çok eski yıllara dayanan Fethiye’nin ilk yerleşim bölgesi Telmessos’tan bahsedeceğiz.

M.Ö 3 bin yıllarına geçmişi dayanan akdeniz bölgesinin merkez yerleşkelerinden birisi Telmessos hakkında geçmişi derin olduğu için çok detaylı bilgi aktaramayacağız. Ancak bildiğimiz ve gördüğümüz kadar bilgileri sizlerle buluşturucağız.




Antik Tiyatro Nedir?

Geçmişte yaşanan sürekli ve büyük depremler antik bölgenin kaybolmasına neden olmuştur. Kazılar ve bazı bulgulardan sonra ortaya çıkan Antik Tiyatro üzrerinde 2014 yılları civarında restorasyona başlanmış ve eski görüntüsünü kazandırmak için çalışmalar başlatılmış ve halen devam edilmektedir. Tam olarak ne zaman biticeği hakkına bilgi verilmese çalışma devam etmekte ve inanılmaz bi görüntüye sahip olacağından şimdiden eminiz.

Neyse şimdi birazda restorasyon ve bazı edindiğimiz bilgileri size aktaralım. Bu arada söylemeden geçmeyelim ülkemizin bi çok yerinde antik tiyatrolar bulunmaktadır.

2014 yılında çalışmasına başlanılan antik tiyatrodaki taş örnekleri alınmış ve labaratuvar ortamında inlelecenerek Doç Dr. Ertekin restoranla ilgili çalışma bilgilendirmesi yapmıştır. Daha sonra taş örneklerinden yola çıkarak benzer taşlar şekillendirilip tiyatroda kullanılmıştır

Söğüt belediyseninde yardımıyla restorasyonanı devam edilen ve çalışması ara ara devam eden Antik tiyatro gelecektede özellikle fotoğraflamay gelebilceğiniz yerlerden birisidir. Özellikle tavsiye ederiz ve Fethiye’ye tatil için gelmişseniz uğramadan gitmemeniz gereken bi yerdir.



Antik Tiyatro Nerede?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sahilinde bulunan antik tiyatro çalışmalar nedeniyle şuan gezilmesi yasak sanırım ancak yetkili kişiyle görüşüp kısa vakit geçirmek ve fotoğraf çekmek için girebilirsiniz.

En üst basamağına çıktığınızda rahatlıkla Fethiye sahili/kordonu görebilceğiniz bi alanda bulunmaktadır. Denizinde rahatlıkla Antik Tiyatro’dan gözükmesi ayrı bir güzellik ve görsellik katmıştır. Size iyi vakitler geçirmek için buraya gelebilir ailenizle fotoğraflar çekilebilirsiniz.



Ortalama olarak 20 basamak bulunan Antik Tiyatro rahatlıkla 2 katlı bir ev yüksekliğine ulaşmaktadır. Geçmişte tam olarak ne iç.in kullanıldığı bilinmesede tiyatro oyunları, eğlenceler ve sunumların yapıldığı açık tiyatro görüntüsü barındırmaktadır.

Dğer yazılarmızda da burayla ilgili kısa açıklamalar yapmaya devam edeceğiz bizi takip etmeyi ve yazılarımızı +1 lemeyi unutmayınız tabiki paylaşmanız ve yorumlamanızında bizim için ayrı bir değeri olucaktır keyifli okumalar  :)




0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi