Fethiye Katrancı Koyu Hakkında Bilgi



Merhabalar sevgili okurlarımız sizler için yine Fethiye’nin tatilcilerinin sürekli olarak yazları geldiği tatil gözdelerinden biri olan “Katrancı” koyundan bahsedeceğiz.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte müşterilerine açılan Gemiler koyu Mayıs ayı sonlarında açılıp Eylül ayının son günlerine kadar tatilci kabul etmektedir. Bazı zamanlarda bu günler değişiklik gösterebiliyor yine de siz şehir dışından gelecekseniz temkinli olarak gelmeniz için bilgi vermek istedik.

Koyun deniz kumu oldukça yumuşak ve deniz suyu da ılık olduğu için tatilcilerin burayı tercih etmelerinin başlıca nedenlerinden biridir. Arabayla giriş ücreti 20₺ civarlarında olan bu koyda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Koy içerisinde büfe şeklinde market ve tüm küçük ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz birçok şey bulunmaktadır.


Özellikle bahsetmemiz gereken koyla ilgili diğer bir husus burada kamp yapabiliyor olmanız. Koyun içinde rahatlıkla kamp yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. İsterseniz kendi çadırınızla gelip yer kiralayabilir isterseniz de hem yer hem de çadır kiralayarak rahatlıkla burada aileniz yada kişisel olarak kamp yapmanın keyfini çıkartabilirsiniz.

Kumsal kumu da oldukça yumuşak ve güzel olan bu koyda deniz bisikleti, kano ve sürat botu ile küçük turlara çıkabilirsiniz. Gerçekten tatilinizi etkileyecek güzel şeylerin birçoğu bu koyda bulunmaktadır. Gelirseniz sizi pişman etmeyecekte bir denizi olduğunu söylemeden geçmeyelim. Özellikle söylememiz gereken ve tedbirli olmanız dahilin de sorun yaşamayacağınız diğer konu, koyda mangal yakılmamasıdır. Bu yüzden yiyeceğiniz başka şeyler getirmenizi öneririz.

Koy içerisinde çocuklarınızın eylenebilecekleri park ve oyun alanları mevcuttur. Daha önceden kaydırak bulunan koy gençleri ve çocukları ayrı bir etkiliyordu ancak eski olduğu için kaldırıldı yeniden getirilir mi bilemeyiz.

Bunların dışında bahsedeceğimiz diğer konu nasıl ulaşım sağlarım diyorsanız Muğla’nın Fethiye ilçesine geldikten sonra Katrancı koyuna minibüsler kalkmaktadır ve rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz isteseniz de kendi aracınızla bahsettiğimiz ücreti ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Koyun çevresinde Katrancı 2 koyuda bulunmaktadır. Diğer bazı koylarda olduğunu duymuştum ancak kendim gidip görmediğim için yazıda bahsetmek istemiyorum.

Bir başka yazımızda da Katrancı Koyunla ilgili vermediğimiz bazı bilgileri sizlere ileteceğiz bizlere takip edip yazılarımıza yorum yapmayı unutmazsanız seviniriz. Tatilin yeri Fethiye’de güzel vakitler geçirmeniz dileğimizle iyi günler.


0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi