Babadağ Nerede ve Hakkında Bilgi



Sevgili okurlarımıza bu yazımızda Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde bulunan Babadağ’dan bahsedeceğiz.

Yüksekliği 1700 metre olan Babadağ yaz aylarında tatilcilerin çok dikkatini çekmektedir. Çünkü ölüdeniz’e tatile geldiklerinde gökyüzünü kaplayan 10larca paraşüt görürler ve hemen en yakındaki bilirkişiye danışırlar sorarlar tabiki onlarda Babadağ hakkında bilgi verirler çünkü bu paraşütlerin hepsi Babadağ’dan uçuşa geçmektedirler ve iniş pisti olarak ölüdeniz in belcekız plajına inmektedirler.  Buraya inen paraşütler görevliler tarafından tek tek toplanmaktadır.

Yamaç Paraşütünü Nasıl Yaparım?
Eğer sizde yamaç paraşütünü denemek istiyorsanız Ölüdeniz deki yetkili kişiyle görüşüp fiyatı ödedikten sonra gruplar halinde minibüs ile Babadağ’a çıkarılırsınız. Buradan sonra paraşütünüz ayarlanır ve gerekli güvenliğiniz için ekipmanlar ve kıyafetler üzerinize giydirilir. Artık uçmaya hazırsınızdır ve uzman pilot eşliğinde Ölüdeniz’i gökyüzünden izlemenin keyfini çıkartacaksınız ancak bi sorun var eğer yükseklik korkum var derseniz binmenizi tavsiye etmiyoruz çünkü paraşüt havalandıktan sonra ani iniş yapamaz ve bi süre yüksekte bulunma durumunda kalırsınız buda sizi olumsuz etkileyecektir tatilinizi maffetmenizi istemeyiz.

Bunların dışında eğer isterseniz belli ücret karşılığında gopro ile video çekiminizi yapabilir daha sonrasında da kaydınızı alıp bu keyifli dakikalarınızı istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.
Bunların dışında Babadağ ile ilgili bilimsel bilgilerden bahsedecek olursak, dağın toplamda 2 zirvesi bulunmaktadır. En yüksek rakımlı olan ve uçuşların gerçekleştiği zirve 1,969 metredir. “Karatepe” ismi verilen diğer tepenin rakımı ise 1,400 metredir. Her iki zirvede kalkerden oluşmaktadır e iki zirvenin birbirinden ayrı olması Babadağ’ın coğrafyada “sıradağ” olarak adlandırılmaktadır.



Hangi Aylarda Uçuş Yapılabilir?

Babadağ da Nisan ayı ile Ekim ayları arasında rahatlıkla uçuş yapabilirsiniz. Yani kısaca tatil sezonu başladığı zaman uçuşlarda başlamaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında fiyatlar artmaktadır bu yüzden daha önce ya da sonra gelmenizi öneririz.
Bunların dışında Babadağ hakkında verebileceğimiz fazla bilgi bulunmuyor ancak tatilde gelmeniz ve güzel vakit geçirmeniz gereken yerlerden birisi kesinlikle. Diğer yazılarımızda da Babadağ hakkında detaylı bilgiler vermeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Eğer Fethiye’ye tatile gelecekseniz bloğumuzdaki yazıları takip etmeye devam edin.



0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi