12 Adalar Tekne Turu Fethiye



Merhabalar bu yazımızdaki amacımız Fethiye’deki tarihi ve tatil mekânları dışında tatil yapmaya geldiğinizde aileniz yâda arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz bir tatil aktivitesinden bahsedeceğim.

Fethiye’nin iki bölgesinde tekne turları bulunmakta birincisi Fethiye kordonu ikincisi ise Ölüdeniz dedir. Tercih tamamen size kalmış bir şey istediğiniz bölgeden tekne turuna çıkabilirsiniz ücret konusunda 10-15₺ fark eder genelde iki turunda fiyatı aynıdır. Kordondan çıkan tekneler 12 adalar turu yapmaktadır ve bu adalardan 6-7 tanesinde durup yüzme avantajı vermektedirler. Ölüdeniz ’de ise belli başlı yerlere gidilmektedir. Gemiler koyu, Kelebekler vadisi vs. İki turda belli başlı olan şeylerden bahsedelim biraz da. Fethiye’nin yakın ilçeleri olan Dalyan, Marmaris’te de tekne turlarına çıkmanız mümkün.

Tek parti şeklinde yemek verilmektedir. Yemeğe ek bir ücret ödenmiyor, başlangıçta ödediğiniz ücret doğrultusunda yemekten yararlanabilirsiniz. Tura çıkıldıktan sonra ortalama 1.5 saat sonra falan yemekler servis ediliyor. Özellikle bahsetmemiz gereken bir şey var yiyeceklerinizi ek olarak kola vs. falan dışardan götürün bence çünkü gerçekten fiyatlar teknede baya pahalı olduğu için bütçenizi aşabilir. Genelde arkadaşlarımla gittiğimizde biz öyle yapıyoruz size de önerim öyle yapmanız.



12 Adalar Tekne Turu Fiyatı Ne Kadar?
Fiyatı burada belirtmemiz tam olarak doğru olmasa da ortalama fiyatları 25₺ den başlayıp 50₺ civarlarına kadar ulaşmaktadır. Yaz ayının her döneminde bu fiyat artıp azalabilir dolara göre değişebilir ama söylediğimiz gibi verdiğimiz fiyatın altında ya da üstünde olmaz arasında bir fiyat olur.

12 Adalar Turu Nereden Kalkıyor?
Fethiye’den gidecekseniz kordona gitmeniz yeterli olacaktır. Merkeze 2 km. uzaklıkta olan Fethiye Kültür Merkezinin yanından sorduğunuz herkes size tarif edecektir.


12 Adalar gemi turu olarak ta bilinen tura çıkacağınız tekneyi iyi seçmenizi öneririz. Çünkü can güvenliğiniz için teknenin korumaları ve hiçbir olası durumu göz ardı etmemiş olması gerekmektedir. Eğlence içinde kaydıraklı tekneleri seçebilir ve çocuklarınıza daha iyi bir tekne turu macerası yaşatabilirsiniz.  Size önerimiz küçük değil büyük değil orta boyutta bir tekne seçmeniz hem keyfinizi çıkartıp hem de güvenliğiniz açısından iyi olması için gayet güzel olacaktır.

Diğer yazılarımızda da Fethiye’ye tatil için geldiğinizde yapabileceklerinizle ilgili yazılarımıza devam edeceğiz. Yazılarımıza yorum yapmayı ve +1 leme yi unutmayın.

0 comments:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Copyright © Fethiye İlçesi